Nükleer Tıp Ünitesi’nin açılışı gerçekleşti.
26 Temmuz 2019

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun katılımlarıyla Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yenilenen Nükleer Tıp Ünitesi’nin açılışı gerçekleşti.

Etkinliğe; Kamu Hastaneleri-3 Başkanı Uz. Dr. Mustafa N. Namlı, Bakırköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Bekir Turan, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Tolga Adaş ve hastane personeli katıldı.

Yenilenen ünitenin açılışında konuşan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “En yüksek teknolojiye sahip cihazlarla donatılmış Nükleer Tıp Ünitesi İstanbul ve çevresinde önemli bir ihtiyacı giderecek.” dedi. Ünitenin hastaneye hayırlı olmasını dileyen Memişoğlu, Nükleer Tıp Ünitesinin yenilenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yenilenen Nükleer Tıp Ünitesi; tedavi alanında birçok ileri aşamada görüntüleme yapma olanağı sağlamaktadır. Burada ünite olarak da PET-BT haricinde SPECT-BT cihazımızda sintiğrafi çekimleri yapılmaktadır. Bu cihaz tiroid bezinde, kemik sintigrafisinde, böbrek ve kalp görüntülemede kullanılan bir cihazdır. PET/BT Sistemi; yüksek rezolüyonlu, beyin, kalp ve tüm vücuttaki biyokimyasal ve metabolik işlemlerin statik imajlarını üretebilen, anatomik lokalizasyon ve füzyon görüntüleri oluşturabilen tüm vücut görüntüleme sistemidir. Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nükleer Tıp Ünitesi; 5 uzman hekimden oluşmakta ve 3 hasta bekleme odası, 2 sıcak oda, 1 çekim odası ve 1 tekniker kumanda odası bulunmakta olup bölge halkına hayırlı olmasını dileriz.