Sağlık Bakanlığı Hastanelerinde İlk Kez Robot Yardımı İle İzsiz Tiroid Ameliyatı Hastanemizde Başarı İle Gerçekleştirilmiştir
17 Ocak 2019

Hastanemiz Genel Cerrahi Kliniği tarafından uygulanan “Robot yardımlı izsiz tiroid ameliyatı” Sağlık Bakanlığı Hastaneleri bünyesinde bir ilk, Türkiye’de ikinci ve Avrupa’da üçüncü vaka olarak gerçekleştirilmiştir. Dünya’da ilk defa Güney Kore’de uygulanan; yeni bir teknik olması ve ileri düzey minimal invaziv ve robot yardımlı cerrahi deneyimi gerektirmesi sebebi ile henüz dünya genelinde sayılı merkezlerce gerçekleştirilebilen bu ameliyatın hastanemizde gerçekleştirilmiş olması kurumumuz adına büyük gurur kaynağıdır.

Hastamızın polikliniğe tiroid bezi kanseri şüphesi nedeni ile başvurması sonrası yapılan değerlendirmeler neticesinde ameliyat kararı verilmiş olup, hastamızın ameliyatı Endokrin Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Fatih Tunca ile Genel Cerrahi Kliniği’miz doktorlarından Doç. Dr. Ahmet Cem Dural, Doç. Dr. Cevher Akarsu, Op. Dr. Alper Şahbaz ve Dr. Bahadır Kartal tarafından gerçekleştirilmiştir. Ameliyat sonrası ikinci gününde taburcu olan ve günlük yaşamına dönen değerli hastamıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.